Home

Aan de rand van het Brugse Ei - tussen de Ezelpoort en de Bloedput - ligt het Stil Ende. Op deze historische plek aan de grachten van Brugge ‘ontwerpen’ twee geboren en getogen Bruggelingen in hun micro craftbrouwerij Stil Ende de Bar Belge.

Je RUIKT het kruit van BRUIN
Je ZIET het vuur van AMBER
Je SMAAKT de kracht van BLOND

Met trots presenteert Brouwerij Stil Ende zijn eerste ‘artistry’ bier Bar Belge. Zoals brouwers graag de uithoeken van het bierspectrum verkennen, is deze amberkleurige parel van 6° een unieke verschijning aan het bierfirmament. Notoire bierexperten deden de smaaktest en concludeerden unaniem: dit is een complex, eigenzinnig bier ‘buiten categorie’.

AMBER BIER Alc. 6% Vol.

Bar Belge wordt gebrouwen met vijf selecte moutsoorten. Mout is ontkiemd en gedroogd graan dat op een specifieke manier geproduceerd wordt om zijn karakter te bepalen. De keuze van vijf excellente mouten is een hoeksteen van de authentieke kleur- en smaakarchitectuur van Bar Belge.

De uitgekiende balans van drie soorten hop ligt mee aan de basis van het bitter-zure karakter en de rijke aroma’s van Bar Belge.

Niet alleen de ingrediënten vormen de markante persoonlijkheid van Bar Belge. Minstens even belangrijk is de extreme precisie tijdens het brouwproces. De exacte timing en de juiste brouwtechnieken zijn essentieel voor de originele smaak en geur van Bar Belge. Op vijf verschillende sleutelmomenten worden de hoppen toegevoegd volgens de gouden regels van de brouwkunst.

Bar Belge is een exceptioneel bier. Het geheim van dit kleine, grootse mirakel schuilt in receptuur en de onmetelijke passie voor de brouwkunst. De code om het mysterie te ontcijferen is 5 - 3 - 5.

SMAAKRAPPORT

Bar Belge is een buitengewone prooi voor wie jaagt op kwalitatieve geneugten. Het amberkleurig buikje van dit ongetemde beestje verhult een intens boeket. Dit heeft het te danken aan de selectie van superieure mouten en het delicate evenwicht tussen drie hoppesoorten die op vijf verschillende tijdstippen worden toegevoegd. De intense body wordt verder uitgediept met een gebalanceerde kruiding. De gracieuze schuimkraag getuigt van de hergisting op de fles die het ‘artistry’ proces harmonieus afrondt. Bar Belge: laat je verrassen door de subtiele frisheid van dit zalig zurig bittertje.

BROUWERIJ STIL ENDE

Hier verkennen de bierfanaten Filip & Kristiaan gepassioneerd de uithoeken van het bierspectrum. Hier experimenteren ze. Hier creëren ze unieke smaakbieren die niemand - zoals ze graag het met een sappig Brugs accent formuleren - ooit ‘geproven et’. Hun verfijnde artistry bieren drink je voor de smaak en om mateloos met mate(n) te genieten. Ze kunnen ook perfect geserveerd worden als aperitief, als digestief of als excellente smaakmaker bij foodpairing.


Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy